Vermogensadvies

Vermogensadvies verschilt weer van vermogensbeheer. Het is eigenlijk gericht op beleggingsadvies. Dat wil zeggen dat de activiteiten van een vermogensbeheerder gericht zijn op het adviseren van een beleggende klant. Er wordt hierbij vooral gekeken naar welke beleggingen interessant zijn voor de belegger. Eigenlijk zijn het een soort adviezen die er gedaan worden waarbij er tevens rekening wordt gehouden met de persoonlijke doelen en het risicoprofiel waarvan er sprake is. De vermogensadviseur kijkt naar verschillende zaken. Er wordt gekeken naar een beleggingsstrategie die past bij uw financiƫle huishouding en uw persoonlijke wensen. De beleggingsadviseur helpt u informatie te verschaffen en steun te verlenen bij aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Daarnaast wordt er gekeken of uw bank haar taak goed uitvoert.

Uitgangspunten van vermogensadvies

Wanneer u een actieve belegger bent die de financiƫle markten in de gaten houdt en zelf actief wil handelen, dan is beleggingsadvies zeer nuttig om in te schakelen. In dit geval heeft u regelmatig contact met een beleggingsadviseur. Deze helpt u uw vermogen in te vullen en op peil te houden, en kan dienen als tussen partner. Er zijn een aantal uitgangspunten waar de beleggingsadviseur zich aan moet houden. Zo bieden ze een onafhankelijke en professionele ondersteuning bij het monitoren van uw vermogen, en zorgen ze voor een stabiele vertrouwensrelatie. Hiermee wordt bedoeld dat ze uw informatie niet prijs geven aan anderen, en dat ze u op tijd informeren wanneer er wijzigingen in uw omstandigheden plaatsvinden.

Verschillende fasen

Vermogensadvies vindt in diverse stappen plaats. Ten eerste wordt er een inventarisatie gedaan om te bepalen wat uw wensen zijn. Hierbij is het belangrijk na te gaan wat uw vermogen in stand kan houden. Hierna wordt er door de vermogensadviseur een plan opgesteld. Zo wordt er bijvoorbeeld bedacht hoe er een goede balans tussen rendement en risico kan worden behaald en worden uw kosten goed in kaart gebracht. Hierna wordt de implementatie gedaan. Dit betekend dat het gemaakte plan uitgevoerd wordt, waarbij bijvoorbeeld uw huidige bank bezocht wordt, of er wordt een afspraak gemaakt met een vermogensbeheerder.