Beleggen zonder kennis?

Posted by on december 17, 2020 in Uncategorized | 0 comments

Het is een hele stap om naast het sparen wat je doet ook te gaan beleggen. Bij sparen weet je waar je aan toe bent en beleggen. Bij sparen weet je waar je aan toe bent en beleggen. Bij sparen weet je waar je aan toe bent en beleggen. Bij sparen weet je waar je aan toe bent en bij beleggen is nog maar de vraag wat het zal kunnen opleveren. 

Vermogen

Bij sparen staat je geld staat vast en wordt niet direct meer waard door de lage spaarrente. Je bank of vermogensbeheerder zal een seintje geven als de spaarrente zal veranderen. Mocht je ervoor kiezen te gaan beleggen dan is de zekerheid weg, maar heb je wel meer kans op vermogensgroei. De beloning die je krijgt voor het risico wat je loopt is dat je geld meer waard kan worden dan door te sparen.

Risico en rendementen

Hoeveel de groei van je vermogen is, is helemaal afhankelijk van het risico wat je kiest bij beleggen. Veel beleggingspartijen investeren in aandelen en obligaties, bij veel aandelen loop je een hoger risico, dit risico kan zich ook door vertalen naar een negatief rendement waardoor je geld niet groeit maar krimpt. 

Waarschuwing

Als je gaat beleggen is het goed om te beseffen dat het risico en het rendement hand in hand gaan met elkaar. De resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wel is het zo dat er zaken zijn die het risico kunnen spreiden, denk hierbij aan periodiek beleggen en het spreiden van je portefeuille.

Beleggen is voor het gemak

Niet iedereen heeft verstand van zelf beleggen en de keuze voor vermogensbeheer is er eentje waar velen gebruik van maken. Er zijn ook in 2020 weer veel meer mensen gaan beleggen dan in 2019. De reden hiervoor is dat ze een kans zag in de markt wegens Covid19 een andere reden is dat ze kiezen voor gemak. 

Vermogensbeheer

Met vermogensbeheer kies je aan de hand van een aantal vragen een risicoprofiel en de vermogensbeheerder doet de rest. Hij of zij zorgt ervoor dat je vermogen wordt belegd en geeft je eventueel advies in wat je het beste kan doen. Als je de keuze maakt om te gaan beleggen is beleggen vaak voordelig voor de lange termijn en is het stellen van een doel wenselijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of de aanschaf van een vakantiehuis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *